Braçe godet qeverinë dhe prodhuesit e qumështit me bidona: E kanë me pluhur apo të freskët?!

0
57

Deputeti socialist Erion Braçe ka reaguar sot pas nje lajmi sipas te cilit qeveria eshte terhequr nga taksa e qumeshtit pluhur.

Statusi i Braçes

OU OU OU OU

KUR KESHTU? SI KESHTU? QEVERIA ESHTE TERHEQUR NGA TAKSA E QUMESHTIT PLUHUR?! Po perse? Dhe ku xhanem? Qeveria ka dorezuar ne #Kuvend ligjin PER TAKSAT KOMBETARE me takse te re per QUMESHTIN PLUHUR; Ne komisionin e EKONOMISE kemi nisur shqyrtimin e tij; Po aty, beme nje degjese me fabrikat e perpunimit te qumeshtit;

PER HERE TE PARE, DEGJOVA TE POHONIN SE ATA PERDORNIN QUMESHT PLUHUR PER PRODUKTET E TYRE, POR DERI NE 2%; Dheeee per vetem 2%, nese do vendosej taksa per qumeshtin pluhur, do rritej cmimi i produkteve te tyre!!!!!!!!!!!!! Aty u tha se qumeshti pluhur ishte ne karten teknologjike dhe me etikete te miratuar nga AKU! Pra, keta perdorin QUMESHT PLUHUR dhe DUHET TA KENE TE SHKRUAR NE ETIKETE!

Urdheroni; Shihni etiketen e ketij QUMESHTI dhe ketij KOSI! Ketu thuhet: PRODHUAR ME QUMESHT TE FRESKET NGA FERMAT ME TE MIRA! Qumesht te fresket, jo QUMESHT PLUHUR! Pra keta e perdorin qumeshtin pluhur, por ne etikete nuk e thone asnjehere. TANI, NDAJENI MENDJEN: OSE ME QUMESHT TE FRESKET, OSE ME QUMESHT PLUHUR!

Kjo eshte njera ane. Tani ana tjeter; Nuk di cili eshte zyrtari i qeverise qe eshte terheur nga taksa mbi qumeshtin pluhur, por i ka patur syte hapur? Akoma nuk e keni marre vesh qe, qumeshti pluhur si produkt perdoret per te perziere e prodhuar produkte me “qumesht te fresket”, kurse si FATURE perdoret per te grabitur shtetin me TVSH?! Si ka mundesi qe nuk mendoni pak me gjate, pyesni, hetoni e gjykoni?!