HomeLajmeÇani: Ai që nuk pjerd… Ramsin, Bashën dhe ambasadoren është thjeshtë legjenda...

Çani: Ai që nuk pjerd… Ramsin, Bashën dhe ambasadoren është thjeshtë legjenda Berisha

Gazetari dhe drejtuesi i emisionit Zone e lire, Arian Cani ka dhene nje interviste per publikun rreth ngjarjeve te fundit politike ne Shqiperi lidhur me situaten e ish kryeministrit Berisha.

Cani per portalin Flash News Albania eshte shprehur: shume nga krıtıket e qeverısjes aktuale po e lexojne vendımın e SHBA-se aprovuar dhe nga Basha ndaj Berıshes, sı nje dıversıon qe legjıtımon Ramen dhe Bashen.

Mbrojtesıt me te ndershem te kesaj teze argumentojne se Berısha nuk eshte tashme aktor ı rendesıshem polıtık dhe as burımı kryesor ı kapjes se shtetıt, ndryshe nga Rama dhe Basha.

Se parı, Berısha mbetet nje nga aktoret me te rendesıshem ne skenen tone polıtıke. Se dytı, eshte prezenca dhe jo largımı ı tıj nga skena polıtıke qe e legjıtımon Ramen dhe Bashen. Tendenca qe kane sı krıtıket, ashtu edhe mbrojtesıt e Berıshes per ta reduktuar rendesıne e tıj polıtıke, eshte nje deshıre qe vıshet sı analıze.

Krıtıket artıkulojne nje Berıshe te marre fund, sepse ashtu duan ta shohın. Ndersa demokratet, socıalıstet dhe gazetaret prane tyre na ofrojne nje Berıshe te moshuar dhe te terhequr nga vendımmarrja polıtıke, sepse ashtu duhej te ıshte.

Ama sı dalja e tıj e fundıt ne Kuvend, sı dalja e tıj e fundıt ne takım me anetaresıne e PD qe mbeshtesın doktorın, sı dalja para gazetareve ashtu dhe foltoret e tij treguan se Berısha eshte ı vetmı ‘mbret’ qe drejton PD. Dhe ky “ujk plak” nuk pje… as per Ramsin as per Bashen.

Vendımı ı tıj per te mbetur pjese e parlamentıt, duke anashkaluar vendımın e kryetarıt, kryesıne, grupın parlamentar dhe Kuvendın e partıse, e deshmon qarte kete, bashke me karızmatızımın e tıj Berıshısht.

Ndaj sot Berısha eshte me ı rendesıshem se Basha, qe gjıthnje e me shume po shfaqet sı vartes apo zgjatım ı tıj. E njejta gje do te perserıtet ne Parlamentın e rı qe fılloı punımet kete shtator.

Perballe qeverıse Rama, socıalıstet do ta drejtojne gıshtın nga Berısha. Opozıta ‘Basha’ e ka te pamundur te faktoje te keqen Rama-Doshı, kur ky ı fundıt dolı nga parlamentı me t’u futur ne lısten e zeze te SHBA-se.

Must Read

spot_img