Lajme

Çfarë paralajmërohet? Thatësira në Evropë ekspozon thesaret e varrosura dhe disa mesazhe ogurzeza

Advertisements

Evropa ka vuajtur javë të tëra thatësire, me valë të vazhdueshme të të nxehtit që kanë shkaktuar edhe vdekje.

Një gdhendje në një nga “gurët e urisë” në Rhine zbuloi një pikë të mëparshme të ulët

Lumenjtë dhe liqenet janë tharë, duke shkaktuar probleme të mëdha për anijet. Nivelet e ulëta të ujit kanë zbuluar gjithashtu disa thesare të varrosura.

Më ‘ogurzeza’ prej tyre janë “gurët e urisë”, të gdhendura në vijën ujore të lumenjve gjatë thatësirave të mëparshme si një paralajmërim për brezat e ardhshëm se kur gurët janë mbi ujë, vështirësitë janë përpara.

Bomba e pashpërthyer është nxjerrë nga lumi Po nga ushtria italiane

Shumica e gurëve janë rishfaqur në brigjet e lumit Elba, i cili rrjedh nga Republika Çeke përmes Gjermanisë.

Anija “Zibello” po zbulohet gradualisht

Një gur, i cili u gdhend për herë të parë qysh në shekullin e 15-të, doli gjithashtu në 1616, kur vendasit gdhendën në të fjalët “nëse më shihni, qani”.

Nivelet e ulëta të ujit në Danub në Serbi kanë zbuluar mbetjet e fundosura të anijeve të Luftës së Dytë Botërore, ende të ngarkuara me eksploziv.

Mjete të pashpërthyera janë gjetur edhe në lumin Po në Itali.

Rreth 3.000 njerëz u evakuuan nga një fshat afër qytetit të Mantua në korrik, ndërsa ekspertët hoqën dhe shpërthyen në mënyrë të sigurt një bombë të Luftës së Dytë Botërore.

Rrënojat e urës së ndërtuar nga Neroni janë zbuluar në lumin Tiber

Nivelet e ulëta të lumit Tiber në Romë kanë zbuluar rrënojat e një ure të lashtë e cila mund të jetë ndërtuar nga perandori Neron rreth vitit 50 pas Krishtit.

Advertisements

Gjithmonë ka qenë e mundur të shihet një pjesë e vogël e rrënojave në nivel të ulët uji, por tani mund të shihet shumë më tepër se zakonisht nga struktura.

Advertisements

Related Articles

Back to top button