HomeLajmeDeklaratë të fortë jep ish-ministri shqiptar: Bën kujdes nga afganët, ata mund...

Deklaratë të fortë jep ish-ministri shqiptar: Bën kujdes nga afganët, ata mund të kapin femrat tuaja me zor

Ish-ministri i PD Dritan Demiraj, njëherësh dhe ish-drejtues misioni i trupave shqiptare në Afganistan, ka bërë një deklaratë që mund të shkojë deri në kufijtë e rac izmit dhe prov okimit për qytetarët afganë që pritet të vijnë në Shqipëri.

Ai është shprehur se Qeveria duhet të jetë e kujdesshme me ta, sepse mund të përdh u nojnë femrat këtu.

“Dua ti dërgoj një mesash kryeministrit dhe institucioneve të sigurisë që të jenë të kujdesshëm pasi politikanët nuk e kanë idenë se çfarë përfaqësojnë qytetarët afganë. Ardhja dhe instalimi I qytetarëve afganë në Qytetin Studenti përbën një rrezik të madh.

Edhe ato pak qytetarë afganë që janë marrë nga qeveria gjermane, ka pasur su lme te rr oriste, përdh u nime femrash. Imagjinoni një grup afganësh nga x persona, të cilët do jetojnë në Qytetin Studenti, kur jemi në muajin gusht dhe sesi vishen vajzat dhe djemtë tonë, pasi jemi kultura të ndryshme.

I bëj thirrje qeverisë të jenë të kujdesshëm. Vendet e zgjedhura, Qyteti Studenti, plazhet e Durrësit, të jenë të vëzhguara dhe të ruajtura mirë pasi rastet në Gjermani dhe Francë kanë treguar se kemi pasur su lme t e rr oriste dhe më tepër”, është shprehur Demiraj.

Must Read

spot_img