Del pasuria e Elisa Spiropalit do vini duart në kokë kur të lexoni sa palë shtëpi dhe vila ka Paska edhe lokal

0
216

Një ndër figurat e Rilindjes që ka pësuar një ndryshim rrënjësor jo vetëm në pamje, por në mënyrën e të artikuluarit apo të folurit në publik është padyshim ministrja e Shtetit , Elisa Spiropali.

1-Shtëpi duplex te Kodra e Diellit

2-Apartament 110 metra katrorë tek Kodra e Diellit

3-Apartament 80 metra katrorë në dalje të Kodres Diellit sa kalon Universitetin e New York-ut

4-Apartament tek kompleksi Kristal

5-Lokal 200 metra katrorë tek dera e Kopështit Botanik

22 mijë metra katror sera në Fier

Në deklaratën e parë të dorëzuar në ILDKPKI në vitin 2013, Elisa Spiropali deklaronte pasuri me vlerë 2.3 milionë lekë, ndërsa në fund të vitit 2018, pasuria e deklaruar kap vlerën e 5.8 milionë lekëve.

Pjesa kryesore e pasurisë përbëhet nga kursimet në cash në vlerën e 3.4 milionë lekëve, të ndjekura nga likujditetet bankare prej 1.5 milionë lekësh dhe automjete me vlerë 800 mijë lekë.

Të ardhurat familjare për periudhën deklaruese janë 9.7 milionë lekë, nga të cilat 67% burojnë nga paga e Znj. Spiropali dhe 23% nga paga e bashkëshortit. Një zë i rëndësishëm në burimin e të ardhurave është edhe një kontratë shitjeje e një automjeti nga bashkëshorti, që zë gati 10% të të ardhurave totale.