ADS
HomeLajmeDepartamenti Amerikan i Shtetit çon EMRAT në Kongres: Nga Shqipëria janë “NON...

Departamenti Amerikan i Shtetit çon EMRAT në Kongres: Nga Shqipëria janë “NON GRATA” Sali dhe Liri Berisha dhe Shkëlzen e Argita Berisha!

Departamenti Amerikan i Shtetit ka dërguar në Kongres emrat e personave të shpallur “non-grata” gjatë periudhës Tetor 2020 deri në Qershor 2021.

Nga Shqipëria janë persona të shpallur “non grata” ish-kryeministri Sali Berisha, bashkëshortja Liri Berisha dhe dy fëmijët, Shkelzen dhe Argita Berisha.

Shpallja është arsyetuar në bazë të Nenit 7031 (c) (1) (A) të Departamentit të Shtetit, që thotë se një person shpallet i papërshtatshëm dhe i ndalohet hyrja në Amerikë për:

(A) Zyrtarët e qeverive të huaja dhe anëtarët e tyre të ngushtë të familjes për të cilët Sekretari i Shtetit ka informacion të besueshëm janë përfshirë, drejtpërdrejt ose tërthorazi, në korrupsion të rëndësishëm, përfshirë korrupsionin në lidhje me nxjerrjen e burimeve natyrore, ose një shkelje të rëndë të të drejtave të njeriut , duke përfshirë ndalimin e gabuar të stafit të punësuar në vend të një misioni diplomatik të Shteteve të Bashkuara ose një qytetari ose shtetasi të Shteteve të Bashkuara, nuk do të ketë të drejtë për hyrje në Shtetet e Bashkuara.

(B) Sekretari gjithashtu do të caktojë ose identifikojë publikisht ose privatisht zyrtarët e qeverive të huaja dhe anëtarët e tyre të ngushtë të familjes për të cilët Sekretari ka informacione të tilla të besueshme pa marrë parasysh nëse individi ka aplikuar për vizë.

Screenshot 2 9
Zyrtarët e tjerë që janë shpallur të papërshtatshëm për të hyrë në Amerikë bashkë me Berishën dhe familjen e tij, për periudhën Prill 2021-Qershor 2021, janë:

Listimi Publik, Prill 2021-Qershor 2021

1. Ulises Rolando Quintana Maldonado (Paraguaj) – (1) (B) Përcaktim Publik.

2. Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz (Paraguaj) – (1) (B) Përcaktim Publik. Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz është gruaja e Ulises Rolando Quintana Maldonado.

3. Sali Berisha (Albania) – (1)(B) Public Designation.

4. Liri Berisha (Albania) – (1)(B) Public Designation. Liri Berisha është gruaja e Sali Berishës.

5. Shkelzen Berisha (Albania) – (1)(B) Public Designation. Shkelzen Berisha është djali i Sali Berishës.

6. Argita Berisha Malltezi (Albania) – (1)(B) Public Designation. Argita Berisha Malltezi është vajza e Sali Berishës.

7. Alexander Manolev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

8. Nadya Manoleva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Nadya Manoleva është gruaja e Alexander Manolev.

9. Alexa Manoleva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Alexa Manoleva është vajza e Aleksandër Manolev.

10. Joana Manoleva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Joana Manoleva është vajza e Aleksandër Manolev.

11. Dimitar Manolev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Dimitar Manolev është djali i Aleksandër Manolev.

12. Petar Haralampiev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

13. Veselka Haralampieva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Veselka Haralampieva është gruaja e Petar Haralampiev.

14. Pavel Haralampiev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Pavel Haralampiev është djali i Petar Haralampiev.

15. Krasimir Tomov (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

16. Delyan Slavchev Peevski (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

17. Dimitrov Zhelyazkov (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

18. Vania Ilkova Zhelyazkova (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Vania Ilkova Zhelyazkova është vajza e Dimitrov Zhelyazkov.

19. Rosa Ilkova Zhelyazkova (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Rosa Ilkova Zhelyazkova është vajza e Dimitrov Zhelyazkov.

20. Bernhardt Esau (Namibia) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

21. Sëamma Esau (Namibia) – (1) (B) Përcaktimi Publik. Sëamma Esau është gruaja e Bernhardt Esau.

22. Filip Esau (Namibi) – (1) (B) Përcaktim Publik. Filipi Esau është i biri i Bernhardt Esaut.

23. Sakeus Shanghala (Namibia) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

24. Boris Roberto Spanjë Caceres (Guatemala) – (1) (B) Përcaktim Publik.

25. Liliana Maria Umaña Lemus Spanjë (Guatemala) – (1) (B) Përcaktim Publik. Liliana Maria Umaña Lemus España është gruaja e Boris Roberto España Caceres.

26. Karol Andrea Spanjë Umaña (Guatemala) – (1) (B) Përcaktim Publik. Karol Andrea España Umaña është vajza e Boris Roberto España Caceres.

– Veprimet e ndërmarra sipas nenit 7031 (c) Që nga raporti i mëparshëm për përfshirjen në një shkelje të të drejtave të njeriut (të renditura përgjithësisht sipas rendit kronologjik):

1. (U) Yu Hui (Kinë) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

2. (U) Xie Xiaoli (Kinë) – (1) (B) Përcaktimi Publik. Xie Xiaoli është gruaja e Yu Hui.

Must Read