Lajme

Ilir Meta gati të shpall zgjedhjet, i dërgon letër Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve: S’kam çfarë pres më

Presidenti Ilir Meta po fflet në konferencë në lidhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese për zgjedhjet e 30 qershorit 2019.

Meta u ka kundërshtuar Gjykatën Kushtetuesen për zgjedhjet vendore, teksa tha se pas studimit të dokumentave ka vënë re shkelje të rënda të gjyqatrëve. Ndër të tjera ia tha se i ka dërguar letër komisionerit për Zgjedhjet dhe kërkon nga ai një përgjigjje për të nisur më pas edhe procedurat për shpalljen e datës së zgjedhjeve.

“Sot jemi këtu se kemi filluar proceduar për zgjedhjeve që nuk mori zgjidhjet. Prej kohësh kemi një situatë apsurde disa bashki pa kryetarë, dhe në cënimin e shërbimeve të qytetarve. Kjo situatë nuk mund të rrijë pa zgjidhje edhe pse disa u intereson disave, por jo qytetarëve.

Presidenti nuk pret më sepse priti vendimin dhe dha një mosvendim prandaj duke konstatuar se këto institucione nuk po funksionojnë ose konstatojmë ata nuk bëjnë asgje, edhe pse është ngritur si shqetësim nga mediat dhe nga aktorë të tjerë pikërisht jam këtu për të bërë me dije se kanë filluar proceduar për ti dhënë fund kësaj për zgjedhejt e 30 qershorti të2019.

I kam dërguar një letër Komisionerit Komisionieri Shtetëror i Zgjedhjeve për këtë situatë dhe pres përgjigje”tha Meta ndër të tjera.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button