Imami shqiptar emërohet këshilltar në administratën e kryebashkiakut të Nju Jorkut

0
83

Kryebashkiaku i Nju Jorkut, Bill de Blasio, ka emëruar Imamin shqiptar, Tahir Kukaj, si këshilltar në administratën e tij, duke e angazhuar në dy borde të qytetit: në bordin për të rinjtë dhe në bordin këshillues për të moshuarit.

Bordi këshillëdhënës ka 31 anëtarë. Këshilli Bashkiak rekomandon 10 nga anëtarët- dy nga secila bashki- që të përfaqësojnë më mirë diversitetin e qytetit.

Të paktën 16 anëtarë vijnë nga organizatat jofitimprurëse që u shërbejnë njujorkezëve më të vjetër.

Anëtarët e tjerë kanë përvojë dhe njohuri në shërbimet sociale, shëndetin dhe komunitetin akademik.

Akti i Amerikanëve të Vjetër dhe Statuti i Qytetit kërkojnë që DFTA të ketë një Bord Këshillimor.

Kryetari emëron të gjithë anëtarët, të cilët shërbejnë për tre vjet dhe nuk paguhen për punën e tyre.

Nën kompetencën e kryetarit të Bashkisë se Nju Jorkut janë mbi 300 borde dhe komisione.