Merr shqiptarin si kopshtar, i riu e lë burrin pa fjalë me atë që i thotë kur mbaron punë

0
117

Merr shqiptarin si kopshtar, i riu e lë burrin pa fjalë me atë që i thotë kur mbaron punë

Të shumtë janë emigrantët shqiptarë të cilët vuajnë për një vend punë kur mbërrijnë në vendin pritës. Të emigruarit jashtë është shumë e vështirë, e akoma edhe më shumë qëndrueshmëria ekonomike. Një shqiptari i cili ka disa vite që jeton në Berlin i ka ndodhur një situatë e pazakontë me një patriotin e tij.

Ai e ka marrë atë për t’i rregulluar kopshtin duke i besuar edhe heqjen e barërave të këqija, por është befasuar nga rezultati. I riu shqiptar pasi ka marrë pagesën, i ka rrëfyer punëdhënësit se në fakt nuk kishte lidhje me kopshtarinë pasi ishte mekanik.

I indinjuar burri ka shkruar:

E thirra “mjeshtrin” e kopshtit, shqiptar ishte dhe ai dhe shih çka bërë… terror! Mirepo në fund më tha jam mekanik. Shqiptar qe kishte ngel pa pune…tha jam kopshtar…pastaj doli mekanik”