Mjalti dhe Qepa zbuloni ndikimet Magjiike për Shëndetin

0
164

Mjaltë dhe Qepë, formula ideale.

Qepa është një nga perimet më të lashta të kultivuara nga njerëzimi.

Ajo konsiderohet një thesar për shkak të vlerave fantastike kundër bakktereeve dhe mykkutt.

Analizat shkencore kanë provuar se qepa ka efekt të jashtëzakonshëm kundër mikkrobeeve.

Kjo sepse ajo është e pasur me flavonoidë, polifenoolë, sulfuur organik, saponiinë dhe shumë substtannca të tjera të vlefshme mjekësore.

Mjalti nga ana tjetër lufttonn miikrobeet, falë përmbajtjes së pasur të fenoliit, aciidevee yndyrore, lipiidevee, aciidit askkorbiik, fruktozës.

Po ashtu edhe potencialit të lartë osmotiik dhe pehashit të ulët.

Të dyja së bashku kanë vlera të shkëlqyera dhe zgjerojnë aftësitë mbrojtjëse të imunitetit kundër infekksioneeve bakkteriiale.

Substtancaat e spiikatuura të qepës dhe mjaltit mund të funksionojnë mjaft mirë veçmas, por mbi të gjitha së bashku, duke shkattërruuar të gjithë mikkroorganiizmat e dëmmshëm.

Mjalti në bashkëpunim me qepën munden të tejzgjasin ose përmirësojnë funksionet e njëra-tjetrës.

Nëse do të konsumonit qepën dhe mjaltin së bashku do të përfitoni më shumë subbstaanca antii-baktteriiale të cilat janë të nevojshme për sistemin imunitar.

Nëse i konsumoni të ndara, substancat antii-baktteriale do të jenë më të pakëta në sasi dhe në fuqii.

Rezultatet e studimeve tregojnë të dhëna mjaft interesante

Lëngu i qepës në nivele të përqendruara ka një ndikim të forttë kunndër rritjes së disa llojeve të mikkrobeeve, përfshirë mikkrobiin më të ndjeeshëm siç është Stafiilokoku.

Mjalti nga ana tjetër në nivele të përqendruara ka një ndikim të fortë kundër rritjes së të gjitha llojeve të mikkrobeeve, por më pak se lëngu i qepës.

Përzierja e të dy lëngjeve në sasi të barabarta por në nivele të ndryshme përqendrimi tregoi një ndikim të dukshëm në të gjitha speciet e mikkrobeeve të analizuara.

Rezultatet e analizave treguan se bashkimi e qepës dhe mjaltit ishte ndjeshëm më efektive dhe më e fortë kundër miikroorganiizmave të dëmmshëm në krahasim me punën e tyre të ndarë.

Mjaltë dhe Qepë, formula ideale

Shkencëtarët përdorën qepë të freskëta të shpëlara mirë me ujë.

Më pas qepët u bënë pelte, e cila u ruajt për 24 orë. Lëngu u filtrua dhe u përzie me mjaltin në sasi të barabarta.

E gjithë masa u ruajt në frigorifer.

Sasia e përdorur në studim ishte 2 lugë gjelle çdo 8 orë.

Me konsumin e këtij lëngu u vu re një përmirësim shumë i ndjeeshëm i simpttomave të studiuara.