Paralajmërimet e Artan Hoxhës në lidhje me aferën “Call Centar” janë drithëruese, ja emrat që fshihen pas milionave euro…

0
40

Prokuroria e Posaçme nisi sot një he.tim për 13 kompani “call center”-ash me qendër në Tiranë pasi dyshohet se kanë mash.truar me shuma të mëdha një numër të konsiderueshëm qytetarësh të Bashkimit Europian.

Punonjës të “call center”-ave që njihen si “call center bursash” telefononin nga zyrat e tyre në Tiranë qytetarët e BE-së duke iu premtuar se nëse investonin shuma të mëdha në bursë apo në kriptomonedha do të siguronin fitime të mëdha më pas i mash.tronin dhe zhd.ukeshin.

Një hetim i tillë u paralajmërua pak ditë më parë në “ABC” nga gazetari Artan Hoxha, i cili i ftuar në studion e “ABC LIVE” u shpreh se call center-at duhet të kalojë në sitë për aktivitetin që kryejnë në Tiranë, pasi ka shumë shtete që kanë ngri.tur shqe.tësime për mas.htrime.

“Call center-at duhet t’i kalojnë në sitë, ata me cfarë nuk merren. Në Kosovë ndërhyri vetë Gjermania. Call center vendndodhjen ka në Shqipëri, aktivitetin nuk e ka këtu. Shumica i ke në apartamente. Kjo duhet të god.itet sepse po bëhemi problem. Janë jashtë kontrollit” tha Hoxha.

I kontaktuar nga Abcnews.al pas het.imeve që nisi SPAK, Artan Hoxha u shpreh se në ditët në vazhdim pritet që të ketë zhvillime të tjera të rëndësishme. “Do të ketë zhvillime për call center-at sepse jemi bërë problem për BE-në” tha më tej ai.

Por cfarë ka dalë deri tani nga hetimet?

Gazetari i “ABC” Ermal Vija raportoi sot se het.imet e SPAK, pas kërkesave nga Gjermania dhe Holanda. Pas ankesave nga qytetarët e tyre, këto shtete kanë filluar he.timet duke verifikuar komunikimet me operatorët e Call Center-ave, nga të cilat kanë zbuluar se bëhej fjalë për IP me qendër në Shqipëri.

Në fund, telefonuesi elem*inohej duke i marrë të gjitha paratë investitorit nga BE, të cilat kalonin në numrin e llogarisë së kompanisë së call center-ave, nga të cilat operatori shqiptar fitonte përqindje të majme./ Abcnews.al