Pedagogu denoncon skandalin me tekstin shkollor në Shqipëri: Gomarllëqe që iu mësohen brezit të ri. Turp!

0
91

Nuk ndalen skandalet me tekstet shkollore. Politologu dhe pedagogu Ermal Hasimja ka denoncuar online një rast të tillë, kur Karl Marks cilësohet si një gjeni, kurse komunizmi si një teori e përsosur, që nuk u aplikua siç dihet në Shqipëri dhe vende të tjera.

STATUSI I PLOTE

Gomarllëqet që i mësohen brezit të ri:

Domethënë: Marksi është gjenial, komunizmi është i përsosur si teori, por nuk u aplikua siç duhej. Mbi një shekull komunizëm, 160 milion viktima komuniste në botë dhe ka ende njerëz që mendojnë se fajin për këtë e kishin liderët dhe jo modeli!

A i lexon njeri këto tekste kriminale përpara se të botohen?!

Cili parim i komunizmit nuk u zbatua në Shqipëri, Rusi, Kinë, apo Gjermaninë Lindore?

Marksi predikonte se problemi themelor ishte prona private: komunistët e zhdukën.

Thoshte se duhet diktaturë me armë për të imponuar idetë e tij: a mund të ishte më diktaturë se ajo që provoi gjysma e Evropës?

Marksi përbuzte fenë: e zhdukën.

Marksi donte luftën e klasave: kockat e ajkës së intelektualëve shqiptarë, rusë, gjermanë janë shpërndarë kudo ku donin komunistët dhe një pjesë ende nuk janë gjetur.

Donte ekonomi të centralizuar socialiste: shqiptarëve ua mblodhën edhe pulat për t’i futur në kooperativë.

Çfarë dreq pjese i mbeti komunizmit pa zbatuar?!

Kjo nuk është injorancë! Është nostalgji e kalbësirave kriminale që në mes të tmerrit e mjerimit e ndjenin vete sipërorë sepse Partia i bëri vegla të saja për t’u shtypur kokën gjithë të tjerëve.

Turp! Një shoqëri që është përd un uar 50 vjet dhe nuk ka kuptuar asgjë!