HomeLajmePlas Shérri në Parlaméntin Grék!: Deputetja Gréke u drejtohet në Parlament! Babai...

Plas Shérri në Parlaméntin Grék!: Deputetja Gréke u drejtohet në Parlament! Babai im ishte lufťêtaré i Shqipërisë!

Shqipëria ka zënë sërish vend në d ebatet mes deputetëve grekë në seancën e parlamentare të një dite më parë në Athinë.

Këtë herë jo për mar rëveshjet mes dy vendeve si pakti për detin dhe ligji i l uftës, por pas një p ërplasje brenda deputetëve të partive rivale.

Ka qenë deputetja Theodora Megaloikonomou e cila ka d ebatuar a shpër me një kolegun e saj të Partisë së Qendrës pasi ajo vendosi të mbështeste partinë e kryeministrit Alexis Tsipras dhe të largohej nga radhët e partisë së saj.

Gjatë fjalës në Parlament, deputetja Megaloikonomou është shprehur se me këtë lëvizje nuk synon që të marrë poste drejtuese.

Madje ka thënë se babai i saj ka l uftuar në Shqipëri dhe ajo nuk ka përfituar asgjë, ndryshe nga deputetët e tjerë të cilët sipas saj e kanë kthyer në perandori politikën greke.

“Unë u largova nga partia jo sepse kërkoja karrige. Levendis (anëtar i Parlamentit grek) bëri deputet djalin e tij dhe më pas nënkryetar të Kuvendit. I thashë të mos e bënte. Të gjitha këto i bëri në vetëm dy vjet.

Po në 10 vjet çfarë do të bënte? Perandori? Unë nuk kam kërkuar karrige. Babai im ka l uftuar në Shqipëri dhe në El Alamein (qytet në Egjipt).

Dhe kur v diq kërkuan që të kthenim pas Iejen për ki0skën që nuk e kishim marrë kurrë”, u shpreh Megaloikonomou deputetja duke lëshuar akvuza ndaj partive “Demokacia e Re” dhe “PASOK”.

Sipas ligjit në Greqi, invalidët apo personat me aftësi të kufizuara përfitojnë nga shteti grek licencë për të hapur kioskë, leje që rev0k0het kur personi ndahet nga jeta.

Must Read

spot_img