Qeveria merr vendimin: Ulen orët e punës pa ndikuar në pagë

0
163

Skocia ka vendosur që të ndryshojë ditët e punës për qytetarët.

Ata kanë vendosur që të provojnë një javëpunë katër-ditore, duke e bërë kështu këtë shtetin e fundit që i është bashkuar trendit të cilin shumë vende e kanë përqafuar.

Partia vKombëtare Skoceze po e përmbush premtimin e fushatës për të zvogëluar orët e puntorëve në një përpjekje për të rritur produktivitetin dhe lumturinë e puntorëve.

Spanja, Zelanda e Re, Japonia dhe Islanda javë më parë kanë miratuar punën katër ditore. Ajo çfarë është më interesantja e këtij plani është fakti se puntorën do të kenë ulje të orëve me 20%, mirëpo pa asnjë ndikim në pagat.

SNP ka premtuar 13.8 milion dollarë për të financuar kalimin në një javë pune të shkurtuar.

Disa biznese tashmë kanë filluar javën e tyre të shkurtuar të punës, secila me mbështetjen e punonjësve.