Revoltohet Edi Rama: Afganët i morëm vetë, nuk na i dha Amerika

0
58

Edi Rama është revoltuar nga raportimet në media, se afganët po vijnë në Shqipëri sepse janë Shtetet e Bashkuara të Amerikës që na ka thënë për ti marrë.

Rama shkruan në Twitter, se Shqipëria i ka marrë vetë qytetarët afganët sepse ua kemi borxh miqve afganë.

‘Është shqetësuese të lexosh se Shqipëria po i strehon afganët vetëm sepse e kërkoi SHBA’, shkruan Rama, i cili që në momentet e para tentoi të merrte lavdet mbi vete, sikur ishte ai që i propozoi i pari NATO-s një skemë për mbrojtjen e bashkëpunëtorëve afganë.

Reagimi i plotë i Edi Rames:

Është kaq shqetësuese të lexosh se Shqipëria po i strehon afganët vetëm sepse na kërkuan SHBA, pasi është qesharake t’u kthesh kurrizin atyre dhe të fajësosh vetëm SHBA. Ne të gjithë ishim atje si NATO dhe këta njerëz ishin atje për ne, p.sh. besonte në idealet për të cilat qëndrojnë SHBA dhe BE.

Shqipëria po e bën atë jashtë përgjegjësisë së saj si një vend #NATO dhe për shkak të asaj që jemi. Ne mund të mos jemi të pasur, por ua kemi borxh miqve tanë afganë në nevojë, dhe i detyrohemi traditës sonë, të kaluarës sonë të afërt si refugjatë, dhe gjithashtu për kujtesën që fëmijët tanë do të trashëgojnë.

Largimi nga këto vlera themelore është turp nga më të mirët e vetes, të historisë sonë dhe të idealeve që bota demokratike supozohet të promovojë jo vetëm me fjalë, por edhe me vepra. #SaveAfghanLives #SaveAfganWomen