Sikur t’mos ishin Turqit, Shqiptarët sot do të ishin Serbë !

0
37

“Nëse turqit nuk do të kishin ardhur në Ballkan dhe të shkatvrronin Perandorinë Duan dhe nëse nuk do të kishin íslamízuar shqiptarët, ata do të ishin bërë serbë. Kjo eshte e vertete!.” ka cituar gazeta gazeta franceze “WorldinNews” pulbicistin e njohur Kaplan Burovi.

(“Si les Turcs n’étaient pas venus dans les Balkans et avaient détruit l’empire de Duan et s’ils n’avaient pas islamisé les Albanais, ils seraient devenus des Serbes. C’est v rai!”), ka shkruar gazeta franceze “WorldinNews”, trasnmeton gazeta zvcerane ne shqip Le Canton27.ch

Akademiku Kaplan Burovi njihet si albanolog, publicist, balkanolog, shkrimtar, shkencëtar dhe historian (edhe pse nuk ja qellon shpesh) është nje disídenti jugosllav i cili iku nga “Jugosllavia” dhe u vendos ​​në Shqipëri për shkak të kritikave ndaj Títízmit dhe regjímit të Enver Hodës. Ai kaloi 33 vjet në burg, 2 në Jugosllavi dhe 31 vjet në Shqipëri.

“Shqiptaret për shumicën ishin kríshterëve të íslamízuar. Gjatë sundimit të Perandorit Duan, nuk kishte një përqind të shqiptarëve në Kosovë. Të gjithë ishin serbë. Vetëm gjatë p ushtimit turk shqiptarët, si ushqimi i t opave të turqve dhe nën flamurin e tyre, vijnë në Kosovë..”, tha Burovi, pas disa h ulumtime shkencor i të cilit me voine p rovokuan reagime e polemíka të ashpra për dekada ka skrura gazeta franceze.

Ai me pas ka thëne se “Kam studiuar për 30 vjet që kur kam dalë nga b urgu. Nëse shqiptarët nuk më besojnë, këtu janë shkencëtarët e botës, akademikët austriakë Gustav Weigand, Gustav Mayer, Norbert Jokl. Mayer madje tha që shqiptarët janë shqiptarë. Vëllezër të Lituanëve, që gjuhët e tyre janë vëllazërore. Tha Burovi, i cili jeton në Gjenevë që nga viti 1991, kur u lirua nga b urgu.”

Sipas akademik Burovi “Pas pushtlmit turk, këta shqiptarë do të kalojnë kufirin aktual shqiptar dhe do të hyjnë në Serbi, Maqedoni dhe Mal të Zi. Më e rëndësishmja, ata ishin një fis prej 5,000 deri në 10,000 njerëz. e cila ishte një f orcë nga Deti Baltik deri në Danub, Rumania e sotme, rreth shekullit të parë pas Kríshtit…”

“Sidoqoftë, në fillim, kur u transferuan në Mat, ata jetuan në simbiozë me serbët. Derisa turqit erdhën myslimanët dhe i ushqyen me urrejtje për t’i përdorur si Iuftëtarë ndaj serbëve” ka shkruar gazeta franceze duke cituar studiuesin.

Burovi beson se këto fakte mund të jenë të rëndësishme në Iuftën për Kosovën. Ai thekson se serbët dhe shqiptarët nuk mund të krahasohen në asnjë mënyrë.

“Unë u dënova me 43 vjet burg, duke përfshirë vetëm 35 vjet për propagandë armiqësore.

Vendimi tha që unë përfaqësoja politikën dhe devijimin ideologjik në Shqipëri. Presidenti Komunist Shqiptar Ramiz Ali urdhëroi që të lirohesha në Dhjetor 1990. “Kjo tregoi që demokratizimi kishte filluar atje. Kjo është arsyeja pse ata e botuan atë në të gjitha mediat.

Unë ‘kam kaluar 31 vjet në burg. ” ka thëne ne fund Burovi.Romani i tij “Tradhtia” u përfshi në librat shkollorë në Shqipëri.

Pavarësisht kësaj, një vulë e plotë e katër librave të tij u dogj në Tiranë në 2009.Gruaja e tij e parë ishte një turk nga Tetova, i cili e la atë kur u arrestua, dhe e dyta ishte një vllah nga Shqipëria, me të cilen ka Duanin dhe Duankën.