Lajme

Situata e zjarreve në Shqipëri, raportohen 20 vatra të reja

Advertisements

Situata e zjarreve në vendin tonë duket më e qetë, pasi gjatë 24 orëve të fundit janë raportuar për 20 vatra. Sipas të dhënave nga Qendra Kombëtare Operacionale e Emergjencave Civile në AKMC janë shuar vatrat:

në fshatin Mal Bardhë dhe Skuraj, bashkia Kurbin;

në vendin e quajtur “Pashallare”, në fshatin Tunjë, bashkia Gramsh;

tek ish fabrika e tullave, midis lagjes “Nr.7” dhe lagjes “Nr.9”, të bashkisë Durrës;

në lagjen “Shën Vasil” bashkia Himarë;

në lagjen “Vanë”, bashkia Delvinë;

në vendin e quajtur “Gjimoçik”, fshati Vajzë, bashkia Selenicë;

në lagjen “Babicë”, bashkia Vlorë;

në vendin i quajtur “Pigave Mesovun”, bashkia Delvinë;

në fshatin Miliska, bashkia Fushë-Arrëz;

në fshatin Reç, bashkia Malësi e Madhe;

në fshatin Arst, bashkia Fushë-Arrëz;

në njësinë administrative Rrethinat, bashkia Shkodër;

në fshatrat Plezhë dhe Shkjezë, bashkia Vau-Dejës;

në vendin e quajtur “Rrashkullaj”, bashkia Malësi e Madhe;

në fshatin Otllak, bashkia Berat;

në fshatin Arrëz, bashkia Dimal;

në fshatin Kozare, Kuçovë;

në fshatin Momël, bashkia Kavajë;

në fshatin Floq, bashkia Fier;

Në operacion për shuarjen e vatrave gjatë 24 orëve të fundit janë angazhuar 192 forca Operacionale, të Shërbimit të Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpëtimi, Forca të Armatosura, forca bashkiake, forca policore, punonjës të Administratës së Zonave të Mbrojtura, shërbimi pyjor, forca vullnetare dhe janë angazhuar 25 mjete zjarrfikëse.

Gjithashtu gjatë ditës së djeshme në vendin e quajtur “Pigave Mesovun” helikopteri i FA është angazhuar për shuarjen e flakëve.

Advertisements

Aktualisht janë aktive vatrat në fshatin Shetaj, bashkia Durrës, kjo vatër vazhdon të jetë aktive me intesitet të ulët, vijon angazhimi i forcave të shërbimit zjarrfikës për izolimin e saj.

Advertisements

Related Articles

Back to top button