Tre gjëra që nuk duhet t’i vendosni në pjatalarëse

0
82

Lavastovilja është padyshim një pajisje që iu jep zgjidhje amvisave.

Sidoqoftë, ka disa pika që duhet t’i kushtoni vëmendje kur e përdorni. Për shembull, tre gjëra që nuk duhet t’i vendosni në të.

Enët jo ngjitëse

Sigurohuni që të lani enët tuaja jo ngjitëse me dorë dhe jo në pjatalarëse pasi sipërfaqja e tyre është e dëmtuar.

Artikujt prej gome

E njëjta vlen edhe për enët prej gome, domethënë ato të bëra nga silikoni. Shmangni futjen e tyre në pajisje sepse cilësia e tyre përkeqësohet. Më mirë t’i lani me dorë.

Pirunët

Artikulli i tretë që duhet të shmangni duke i futur në lavastovilje janë pirunët. Mund të jetë një përpjekje shtesë, por ata do të ruajnë përparësinë e tyre më të mirë. /abcnews.al