HomeLajmeVazhdon tme’rri për Saimir Tahirin, tani fatin e tij e ka në...

Vazhdon tme’rri për Saimir Tahirin, tani fatin e tij e ka në dorë GJKKO. Ja çfarë u zbulua sot

Çështja për ish ministrin Saimir Tahiri regjistrohet pranë Gj’yka’tës së Posaçme kundër Krimit të Organ’izuar dhe Korr’upsi’onit.

Kujtojmë që Gj’y’kata e Lartë konstatoi shkelje procedurale gjatë gj’ykim’it të ish-ministrit të Brendshëm, dhe për këtë arsye vendosi kthimin e çështjes për rig’jykim në shkallë të dytë, me një tjetër trupë gjykuese.

Në vendimin e zbardhur të Gj’yk’atës së Lartë, argumentohej se ka shkelje procedurale gjatë gjyk’im’it të Saimir Tahirit dhe ish-drejtorit të Pol’ici’së së Vlorës, Jaeld Çelës.

Sipas Gj’yk’atës, gjyq’tarja Albana Boksi ishte në konflikt interesi pasi ka shqyrtuar çështjen e Taulant Haxhiraj në një procedim të lidhur, duke nënkuptuar kështu se trupa gjykuese kishte në përbërje gjyqtarë që s’mund të merrnin pjese në gjyk’im.

Tashmë çështja e ish-ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri do të rigjykohet nga Shkalla e Dytë, e cila do të marrë një vendim përfundimtar, por kësaj radhe nga një tjetër trupë gjykuese.

Dën’imi i fundit që mori Tahiri ishte me 5 vite ‘bur’g i konvertuar në 3.4 vite shërbim prove.

SPAK e ka a’k’uzuar për tra’fik d’ro’ge, por deri më tani ish-ministri i Brendshëm është dënuar vetëm për “shpërdorim detyre” dhe asnjë nga 3 aku’zat e tjera të ngr’itura nga Pro’kur’oria.

Must Read

spot_img