HomeLajmeVidhnin kartat ID të pacientëve dhe merrnin kredi, Gjykata e Apelit merr...

Vidhnin kartat ID të pacientëve dhe merrnin kredi, Gjykata e Apelit merr vendimin për infermieren dhe shoqen e saj

Gjy.kata e Apelit Tiranë ka lënë në b.ur.g infermieren e spi.talit psikiatrit nr.5 në Tiranë, Elisabeta Bardhollari dhe arrest shtëpie për Orjada Hoxhën, duke refu.zuar kërkesat e tyre për masë më të butë sigu.rie.

Më 30 shtator, Gjy.kata e Tiranës la në bur.g Bradhollarin dhe në arr.est shtëpie Hoxhën, pasi kjo e fundit ka tre fëmijë të vegjël. Ato u arre.stu.an pasi në bashkëpunim me njëra tjetrën nëpërmjet mash.trim.it, përvetësuan rreth 400 milion lekë pajisje elekroshtëpiake.

Referuar hetimeve infermierja e psikiatrisë u vid.hte kartat e identitetit pacientëve në spital, për t’i përdorur për kredi.

39-vjeçarja Bardhollari ishte e punësuar si infermiere në spitalin nr.5 në Tiranë, ndërsa 32-vjeçarja Hoxha, punonte si shitëse në një subjekt privat që tregtonte pajisje elektroshtëpiake.

Hoxha i përdorte kartat e ident.itetit për të marrë kredi, me qëllim për të blerë pajisje të ndryshme në dyqanin ku punonte, të cilat transportoheshin nga shtetasi A. H. dhe më pas i shisnin në bashkëpunim me njëri-tjetrin.

Bardhollari dhe Hoxha përdornin një institucion financiar për të tërhequr para përmes aplikimeve online duke përdorur mjetet e identifikimit pa dijeninë e pacientëve.

Rasti u zbulua pas deno.ncimit të bërë nga një qytetar në po.lic.i. Nëpërmjet bankës së nivelit të dytë ku merrej kredia, u identifikua fillimisht Hoxha, 32 vjeçe.

Pasi u arre.st.ua ajo pranoi veprimet që kishte kryer duke argumen.tuar se gjithçka e kishte bërë në mirëbesim.

Must Read

spot_img